Smarrigt Knäckebröd!
Knäckebröd är inte ofta man gör men det här receptet var enkelt
och gick snabbt att göra.
1 dl dinkelmjöl fullkorn
1 dl siktat dinkelmjöl
1 dl solroskärnor
1/2 dl hela linfrön
1/2 dl sesamfrön
1 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 1/2 dl vatten
1.Sätt på ugnen på 150 grader
2.Mät upp torra ingredienser i en bunke.
Värm vattnet och häll det hett i bunken.
Rör om till en slät deg med lite klistrig konsistens
3.Bred ut smeten jämnt och tunt
i en bakpappersklädd långpanna
kallt vatten till degskrapan .
5.Ställ in formen i mitten av ugnen o grädda
först i 5 min.Ta ut plåten,skåra 12 bitar ,
eller i den storlek du önskar.
6. Ställ in formen i mitten av ugnen
grädda ytterligare 55-60 min
eller tills knäckebröden känns torra
och har fått fin färg.

Lycka till!!
Kommentarer
Trackback