Grova tekakor!!!
Idag har jag prövat ett nytt recept blev gott tyckte jag:)
Ingredienser
10dl vatten
50g jäst
1 dl rapsolja
0.5 dl sirap
2 tsk salt
2 dl havregryn
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl rågmjöl
1 dl grahamsmjöl
2 dl mörkt lantbrödsmjöl
1 dl linfrö
1 dl solroskärnor
10-12 dl vetemjöl
Koka en gröt av 5 dl vatten ,havregryn, vetekross och rågkross,det bästa är egentligen om man kan lägga vete och rågkross i blöt dagen före det gjorde inte jag men kokade då gröten lite längre..när gröten är klar ,dra bort från plattan och rör ner 4 dl vatten ,olja ,sirap och salt.Låt svalna till fingervarmt.
Blanda ner rågmjöl,grahamsmjöl,lantbrödsmjöl,linfrö och solrosfrö.Blanda till sist ner vetemjöl lite i taget tills degen blir lagom .Den ska vara lite kladdig när den är färdig.Strö lite mjöl över degen och lägg en handduk över bunken.Låt jäsa c:a 30 min.
Ta upp degen på mjölad bänk och knåda,Dela degen i små bitar 30-40 st och rulla till bullar.Lägg på plåtar och platta till dom med mjölad hand.
jäs under bakduk ca 30 min.
Grädda mitt i ugnen i 225-250 grader i ca 10 min.
Lycka Till !!!!!!

Kommentarer
Trackback