Grovt Lingonbröd!!!!
Idag har jag bakat bröd igen ,är inne i någon slags bakperiod....saftigt och gott...om ni vill testa är
Ingredienserna:
Fördegen
1dl rågkross
1 dl vetekross
1 dl linfrö
1 dl kli
1-2 dl russin
2 dl lingonsylt
3 tsk salt
4 dl ljummet vatten
Ingredienser 5 timmar senare
5 dl kokande vatten,
100g jäst,
1-1/2 msk socker,
11 dl vetemjöl,
7dl dinkelmjöl,
Blanda ihop alla ingredienserna till fördegen och låt stå 5 timmar eller över en natt.
sedan häll på det kokande vattnet rör ut jästen i lite socker i en liten skål tills det löser upp sej.
Rör sedan ihop detta med det andra .Blanda sist i mjölet.Degen är bra när den är lagom kladdig och fjädrar tillbaka som tuggummi ungefär.Låt jäsa i 10 min.Sätt ugnen på 250 grader.Arbeta därefter degen väl på bakbord och forma till limpor eller frallor.och låt sen jäsa i 20 min.Gräddas i 10 min eller tills den fått gyllenbrun färg.
Lyckad bakning!!!!

Kommentarer
Trackback