Surdegsbröd på råg!!!!
Har bakat surdegsbröd idag faktiskt första gången
Här är receptet om ni vill prova
1 burk(150g)Bagarens Rågsurdeg
1/2 pkt(25g)Färskkronjäst för matbröd
5 dl(500g)Vatten,kallt
9dl(540g)Vetemjöl special)
4 dl(240)g Rågmjöl grovt
3 tsk(20g)Salt
1 msk(20g)
Skaka burken och rör ihop surdegen med jäst och vatten.
Tillsätt alla ingredienser utom saltet
Knåda till en smidig deg ca 10min i maskin eller 15 min för hand.Häll i saltet i
slutet av knådningen.Degen Sikta därefter lite mjöl över bröden.
Lägg bröden på plåt och täck med plast.låt jäsa ca 1 timme
Sätt ugnen på 260 grader i lagom tid innan gräddningen och sätt samtidigt in en form med
1/2 liter vatten i ugnen.Gör 2-3 snitt över bröden precis innan plåten sätts in i ugnen,sänk temperaturen till 220 grader.Grädda mitt i ugnen tills bröden fått fin färg ca20-25min.
Kommentarer
Trackback